Yoga...voordat het te laat is!

Wanneer neem je de stap om je eerste yogales te gaan volgen? Wanneer denk je er uberhaupt aan om yoga te gaan doen? Yoga is toch alleen voor mensen met klachten?

Het lijkt wel alsof je eerst yoga "nodig moet hebben". Ik hoor zo vaak mensen zeggen dat ze yoga niet nodig hebben. De meeste mensen komen met yoga in aanraking als ze tegen een burn-out aanlopen, helaas ik ook.
Ik had ooit een yogales bij de sportschool gedaan en vond het helemaal niks, nee ik ging liever 3 uur achter elkaar spinnen en elke dag hardlopen. Totaal uitgeput kwam ik in een rottige periode terecht en jawel hoor daar was die...burn-out. Op advies ging ik toch weer naar een yogales, dit keer maar niet bij de sportschool. Het duurde even (weken) maar uiteindelijk kon ik me toch overgeven aan de rust en ontspanning. Als ik niet naar yoga ging miste ik het en voelde ik de onrust weer terugkomen. Voor mij reden genoeg om ermee door te gaan, ook al "heb ik het niet meer nodig". Door yoga voel ik veel eerder wanneer ik over mijn grenzen heen ga, die burn-out wil ik nooit meer.

Waarom zou je wachten tot je iets hebt, je kan het ook voorkomen dat je iets krijgt. Een beetje gas terug is niet zo erg, het is ook niet suf. Dat uurtje wat jij voor jezelf neemt geeft je 3 uur extra tijd. Bijna niemand is in staat om alles tegelijk en goed te doen, je bent er nooit helemaal bij en leeft zeker niet voluit. Je loopt waarschijnlijk alleen maar weg voor gevoelens, "als ik er maar niet aan denk dan zijn ze er niet" ...yeah right. Ze komen helaas terug en harder dan je ooit had verwacht. Ga jij wachten tot het zover is?

Ik pak een kop thee en ga even lekker een paar minuten voor me uit staren, heerlijk suf en zweverig!