Hoe werkt een spiertest

Bright natural dining room nook with vases plates and fruits on the table.

Je lichaam liegt niet…..

In mijn praktijk werk ik veel met spiertesten. Het is erg leuk om te doen, het doet geen pijn, er komt geen bloed bij kijken, het is puur natuur en je hebt direct de uitslag….inzicht in wat jouw tegen houdt om gezond gelukkig te kunnen zijn.

Een spiertest is een onderdeel van de kinesiologie. Het is een manier om te kunnen achterhalen op welk niveau een disbalans in je lichaam aanwezig is. Dit maakt het mogelijk om de oorzaak van een klacht naar boven te halen.

Een spiertest maakt het mogelijk om op 4 lagen testen;
Fysiek, Emotioneel, Mentaal en Spiritueel

Een fysieke klacht is een signaal van disbalans in je lichaam. Het is nooit het probleem zelf. Om de oorzaak van de klacht te vinden is het handig om verder te kijken dan de plek waar de klacht zich bevind.

Als we bijvoorbeeld slaapproblemen bekijken dan zijn er verschillende oorzaken te vinden.
Het kan fysiek een disbalans in hormonen, mineralen of voedingstoffen zijn, er kan een emotionele blokkade op zitten, mentaal en zelfs spiritueel kan er iets zijn wat je tegenhoudt om goed te slapen. 

Jouw eigen lichaam weet precies wat wel of niet goed voor je is. het liegt nooit. Een spiertest maakt gebruik van de wijsheid van jouw lichaam, de spieren, zenuwen en het centrale zenuwstelsel.

Spieren krijgen een signaal van de zenuw, die op zijn beurt weer is verbonden met het centrale zenuwstelsel.
Een spiertest reageert op een prikkel of stress en vindt de disbalans op verschillende lagen, dus veel dieper dan de klacht zelf.

 “Om een klacht echt aan te kunnen pakken moet je weten wat de oorzaak van de oorzaak van de oorzaak is”

Het centrale zenuwstelsel heeft een geheugen, alles wat je eet, doet en denkt ligt hierin opgeslagen.  
Maximaal 10 % zijn we bewust, ruim 90% is onbewust.
Soms wordt dit verkeerd opgeslagen en krijg je klachten, fysiek of mentaal.

Een spier is een manier om in het geheugen te komen en om de oorzaak te vinden van klachten. Met een spiertest krijgen we een beeld wat er op body en mind gebied gebeurt. Op deze manier vinden we verbanden tussen de klacht en de oorzaak en kunnen we een persoonlijk plan van aanpak opstellen.

Een spiertest is een waardevolle manier om de oorzaak van je klachten te vinden, leert je te vertrouwen op je lichaam, verandert je perspectief en geeft inzichten in wat jij zelf tegenhoudt in jouw proces.

 Voorwaarden voor een spiertest is een open houding en bereidheid om je beschermingsmechanisme los te laten! Je moet echt naar de kern willen en durven. Is dat het geval dan krijg je toegang tot jouw systeem en is alles mogelijk!

voor welke klachten kan ik een spiertest doen?

Eigenlijk is een spiertest voor alles in te zetten, zowel fysiek als mentaal.
Vragen over je levensdoel, welke overtuigingen je tegenhouden, welke emoties je lichaam verstoren, wat jou tegenhoudt in het leven, bij pijnklachten, slaapproblemen, hormonen, vermoeidheid, allergie, intoleranties op voeding, stress, supplementen die je versterken, etc.

Vorige
Vorige

Wat doen hormonen?

Volgende
Volgende

Hormonen, een spiegel van je leefstijl