Nu al in de overgang?…WTF

Happy smiling woman with curly hair lounging on couch.

Maak je borsten maar nat…

Wist je dat de menopauze al veel eerder begint dan je denkt?
Zo tussen de 35 en 40 beginnen je hormonen je al te pesten. Het ene moment ben je nog hip and happening, het volgende moment begint je lijf raar te doen….

Wanneer je met klachten bij de huisarts komt, wordt het meestal afgedaan met het verhaal dat het stress is of een burn out. Volgens “de norm” zou het niet kunnen omdat je te jong bent en nog menstrueert.Toch is het een teken dat de overgang in aantocht is.

Ik weet er alles van.....

Als ik nu het programma bekijk wat ik vrouwen met hormoonproblemen aanbiedt, dan weet ik zeker dat mijn klachten de afgelopen 10 jaar hormoon gerelateerd zijn geweest.
Maar ik wist het niet!

Bij de huisarts kreeg ik geen gehoor. Als je nog menstrueert ben je volgens de norm te jong, dus kan het de menopauze niet zijn.
Ik had hartkloppingen, sliep nauwelijks tot niet, was constant moe, had pijn in spieren en botten, menstruaties die op een slachtpartij leken, huilbuien, was overal onzeker over, gevoelig voor geluid en ik reageerde super overdreven. Ik was een ongeleid projectiel en vooral niet te harden mijn omgeving.

Het werd afgedaan met stress en een burn-out en ja, de signalen klopten ook wel. Ik moest maar wat rustiger aan gaan doen. Onderzoeken die werden gedaan leverden niks op, het zat tussen mijn oren en voor mijn slaapproblemen kreeg ik slaappillen mee.
Maar ik ging er niet beter door slapen, had niet minder heftige menstruaties en niet minder stemmingswisselingen. Het zal wel aan mij liggen en ik moet er maar mee leren leven, dacht ik.
En zo kabbelen de jaren door totdat….


Ik zie nu dat er niks klopte van mijn leefstijl en dat dat veel klachten heeft veroorzaakt. 


De stress aanpakken, de juiste voedingstoffen binnen krijgen, het aanpakken van mijn bioritme en vooral het loslaten van alles wat “ik moest” van mezelf. Dat had ik nodig!

Het had zo simpel geweest om me beter te voelen en voor de mensen om mij heen een stuk leuker. Vooral voor mijn kinderen. Pubers en een moeder in de overgang gaat niet samen roep ik altijd. Het is niet waar, als je maar begrijpt wat er aan de hand is.
Dan weet je ook wat je er aan kan doen.

Nu klopt het wel, ik zorg beter voor mezelf, ik ken mezelf en lijf beter waardoor klachten minder worden en zelfs verdwijnen. Dat wil jij toch ook?

De wetenschap die ik nu heb wil ik delen met andere vrouwen. Zodat jij niet in die valkuil hoeft te trappen, je wel wordt gezien en gehoord en weet wat je aan je klachten kan doen.

Blijf niet aanmodderen, vraag hulp, omdat je het waard bent. 

In mijn trajecten maak ik gebruik van wijsheid uit de evolutionaire geneeskunde, neuro psycho immunologie, yoga, ayurveda, kinesiologie, bmr, orthomoleculaire leer, chakra-leer en werk ik met de orgaanklok.

Door vanuit een breed perspectief naar jouw klachten te kijken vinden we de oorzaak van en de oplossing voor jouw probleem.
Iedere vrouw is anders, ieder lijf is anders en voor iedereen is er een uniek puzzelstukje om je heel te maken. Samen vinden we het ontbrekende stukje.

Het resultaat is dat jij krachtiger en prachtiger bent dan ooit, omdat je gaat vertrouwen op je lijf!


Vorige
Vorige

Geef jezelf een boost…

Volgende
Volgende

Waarom je van brood niet wijzer wordt